Okategoriserade

Abort

Är ni för eller emot abort?

Såhär skriver en kvinna inne på familjeliv om vad hon tycker om abort.

Det beror ju lite på hur man ser på saken. jag är för abort. Jag tycker att sålänge barnet är i kvinnans mage så är det en del av kvinnan.

Har man blivit gravid ser jag det som sista chansen att bestämma om man vill ha barnet eller inte. att bli gravid är lätt hänt, man har chansen att ta bort det innan det blir ett barn om man säger så. Tycker ingen kvinna ska behöva känna sig tvingad till att föda ett barn som är oönskat.

Jag förstår att andra kan tycka annorlunda, och känner att man tar bort ett barn, men jag tycker de är lite trångsynta ibland. många utav dem är förblindade för att de själv mist ett barn som inte blivit fött ännu, det är också kvinnor som blivit gravida och kanske är sjunde veckan och missuppfattar och tror att det innebär att hon inte får se på hennes barn som en bebis ännu osv.

vissa tycker magiken sker vid efruktningen att då blir det en bebis, själv tycker jag att det är en process, spermien och ägget blir inte magiskt en bebis, det är pågod väg till att bli en bebis. Sen vart man definierar att bebisen är ett barn är mer upp till föräldrarna enligt mig.

En oönskad bebis i åttonde veckan kan mycket väl betraktas som ett foster eller en cellklump, en kväll på fyllan som gick lite fel. Medan en önskad bebis i samma vecka kan betraktas som deras egna bebis, deras älskade barn.

Skillnaden mellan dess utvecklingsmässigt är ju nästintill obefintlig, och vad än föräldrarna betraktar det som så kommer det vara ett mellanting. det är ingen färdig bebis och det är inte enbart spermier och ägg. Så ja man får kalla sin bebis i det skedet för vad man vill, och man får föda det eller ej beroende på vad man vill som förälder. Även om det är påväg till att bli ett liv så är det ännu inte det.

Det är som Schrödingers katt lite grann, man vet inte exakt när bebisen klarar sig själv utanför kroppen. Så barnet är som i limbo. det beror på vad man betraktar som liv, de flesta skulle väl säga att barnet lever innan det föds också, men inte innan det tillverkats. Men jag ser inget fel i att bestämma över sin kropp själv att nej jag vill inte ha ett barn så jag ska inte låta det här barnet bli ett barn.

Jag kan inte annat än att hålla med om det hon skriver, kvinnan borde få bestämma själv eftersom att det är hennes kropp och ingen annan borde bestämma åt henne. Eller vad tycker ni?