Okategoriserade

Jag har sjukdomsinsikt

Hej på er!

Midsommar idag och jag har just kommit hem till pappa efter ett litet midsommarfirande på gammelgården. Tanken var idag att jag skulle iväg till Arboga på fest men jag kände direkt när jag vaknade att jag bara vill vara hemma idag, dels för att jag är så fasligt trött, har mensvärk och även för att jag helt enkelt bara känner mig väldigt asocial idag.

Gårdagen spenderades även den hemma och jag sov till och från genom hela dagen, därav anledningen till att jag ej skrev något. Jag har haft en del tankar inför min tid hos ätstörningsenheten son jag ska till i slutet av juli vilket gjort att jag varken ätet eller sovit som jag ska. jag vet om att det kommer bli jobbigt för mig att gå igenom behandlingen och att jag kommer må dåligt men samtidigt så vill jag bara lära mig att tycka om mat igen och lära mig att mat inte är dåligt för mig utan någon välbehövligt. Jag är ändå glad över att jag har sjukdomsinsikt och även stolt över mig själv att jag vågar vara så pass öppen av mig som jag är när det kommer till just mina ätstörningar, jag tycker inte att man ska skämmas över att man är sjuk och jag tycker heller inte att man ska bli dömd efter hur man mår. Jag tror att vi måste våga bli mer öppna av oss när det kommer till psykisk ohälsa och våga prata om problem, då tror jag att så många fler där ute skulle våga träda fram och våga och ta hjälp för sina problem, jag tycker det är riktigt synd att det är så många bland oss som lever med sin psykiska ohälsa utan att få den hjälp dom behöver bara för att dom ör rädda för att allmänheten ska sätta en stämpel på dom. Så ska det inte behöva vara. 

Hur som haver, nu ska jag ta mig en kopp kaffe sen så ska jag se fotboll med pappa och bara ta det lugnt, förlåt för detta tjat om ätstörningar och psykisk ohälsa men det är verkligen viktigt för en del att dom förstår att det inte är fel att prata om det och det är inte heller fel att som sagt våga visa att man är sjuk.

Hoppas att ni alla har en fin midsommar och att ni tar hand om varandra, puss♥️