Okategoriserade

Kluven

Godmorgon på er.

Klockan är 06,00 och jag har vart vaken sen halv 2 inatt. Jag har sovit 2,5 timme allt som allt och jag känner mig just nu väldigt kluven i mitt egna välmående. Jag är jätte trött och vill inge hellre än att sova men tror ni att jag kan det? Nix. 

Så vad har jag haft för mig inatt då? Bland annat så har jag provat Nonna’s Gelatios egentillverkade italienska glass som verkligen var huuur god som helst och s9m jag verkligen tycker att ni alla glassälskare där ute bör prova. Jag är själv inte ett sånt där jätte stor glassfan men denna kände jag att jag bara var tvungen att prova för skojs skull och såhär beskriver Nonna’s gelato inne på deras hemsida.

”Till skillnad från traditionella gräddglass är gelato baserad på mjölk. Det gör att den har en fetthalt på ca 8% mot glass som håller minst 10% men ofta upp till 20-22% när det handlar om hantverksmässig glass. Dessutom innehåller gelato betydligt mindre invispad luft, ca 25%, vilket gör den kompaktare och krämigare än industritillverkad glass som ofta innehåller över 50% luft. Gelato serveras även vid en högre temperatur än gräddglass, ca minus 13 grader mot gräddglassens ca minus 17.”  

Ni hittars Nonna’s hemsida här 👉🏻 https://www.nonnas.se/

Så lite glassprovning blev det inatt och nu ska jag snart ta mig en kopp kaffe samt lite frukost tror jag sen om jag har tur kommer John blund och bankar mig i huvudet så jag kan få sova några timmar haha.