Okategoriserade

Angående kost och hälsa

Godmorgon på er alla fina.

Klockan är 1 just nu och jag ska till att käka lite frukost snart hade jag tänkt. Idag blev det åter igen sovmorgon för min del, jag sov ganska oroligt inatt och vaknade både vid 4 och 7 imorse så därav anledningen till att jag sov så länge idag. Idag iallafall har jag absolut inga planer på vad jag ska ska hitta på, det är inte sådär jätte roligt väder ute heller så att ta en promenad eller vara utomhus känns inte sådär jätte lockande men jag kanske ska försöka ta mig ut på en liten promenad iallafall för att få lite frisk luft.

Jag hade tänkt att i detta inlägg ta upp lite olika *produkter* som jag använder mig av när det kommer till kost och träning. Jag ju gjort ett inlägg för väldigt länge sen där jag skrev om dom olika kostillskott jag använder mig av men har inte gått in riktigt på vad jag använder i köket när det kommer till matlagning och jag har fått en del dms den senaste tiden där det är många av er som är nyfikna på just vad jag använder mig av så jag tänkte, Why not? Jag vill bara poängtera det att nu när jag är sjuk så använder jag inget av detta men några enkla tips till köket för att göra matlagningen lite mer hälsosam är:

Kokosolja istället för vanligt margarin/olja när man tillexempel ska steka någonting eller bre en macka. Dess mättade fett har kortare kedjor (är halvfast eller flytande vid rumstemperatur) som är lätta för kroppens celler att absorbera och smälta utan enzymer. Den tillför snabb och bra energi till cellerna, vilket är bra för sköldkörteln och kroppens energiomsättning. Dessutom lagras dessa fettsyror inte som kroppsfett. Kokosoljan hjälper dig att gå ned i vikt och behålla hälsan på ett sätt som inget annat fett kan göra. Orsaken till detta faktum är återigen de hälsosamma medellånga fettsyrorna. De cirkulerar inte i blodbanorna som andra fetter gör utan går direkt till levern, där de omedelbart omvandlas till energi. Kroppen använder kokosoljan till att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett.

Himalayasalt är ett rosa salt som kommer högt upp ifrån gruvor i Himalaya. Den rosa färgen kommer av saltets naturliga innehåll av mineraler. Himalayasalt sägs innehålla 84 olika mineraler och spårämnen som kroppen behöver för att upprätthålla god hälsa. Himalayasalt är dock fattigt på jod så det kan vara en bra idé att variera mellan havssalt, himalayasalt och örtsalt i maten men bland de mineraler och spårämnen som finns i himalayasalt hittar man bland annat magnesium, zink, bor, litium, kalium, järn och kalcium.

Ingefärshot Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen. Äter du ingefära får du ett lägre kolesterol och bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Ingefära ökar dessutom matsmältningen, tar bort migrän, och gör dig frisk om du är sjuk då den innehåller massa antioxidanter.

Äpplelciderviger bruka jag ta som en shot blandat med lite citron varje morgon under den tiden när jag skulle gå ner i vikt. Utöver matlagning är äppelcidervinäger kanske mest känt för att vara en bra hjälp under just viktminskning. Förklaringen till att det funkar att dricka äppelcidervinäger när du vill gå ner i vikt är att ättiksyran minskar din aptit, får fart på din ämnesomsättning och hjälper dig att bli av med vattenbindning i kroppen. Det är dock inte bara bra för just viktminskning utan även för ditt kolesterol, din hud och även för magen då man dels kan dricka lite äppelcidervinäger för att förhindra magont men också lindra magont med det.

Så det var lite man kan tänka på när det kommer till just matlagning när man vill få det lite nyttigare och vill ni ha fler tips så kan jag absolut ge er det. Nu ska jag som sagt peta i mig någonting att äta och sen får jag se vad som händer. Jag hoppas att ni alla har en jätte fin onsdag så länge så hörs vi sen, puss.♥️